Eilat


Vill du ha en riktig sol och badsemester i Israel? Då ska du definitivt bege dig till Eilat vid Röda havet. Staden har allt en modern bad och nöjesort ska ha plus en hel del till. De flesta som besöker Eilat vill tillbaka av flera anledningar. Här möter modern badort kultur och historia på ett sätt som det inte gör någon annan stans. Här hittar du nöjesliv som pågår dygnet runt och aldrig tar slut, lata dagar vid stranden med snorkling och vattensporter och dessutom en otroligt fascinerande historia och kultur.

australien beach smaller 300x193 - Eilat

Sommarstaden

Året runt lyser solen i Eilat, staden ligger på den sydligaste spetsen av Israel vilket gör att det är sommar här hela året. De fantastiska stränderna bjuder in till bad och härliga dagar vid och i vattnet. Det finns till och med möjligheter att simma och dyka med delfiner i det kristallklara vattnet. Här regnar det nästan aldrig eftersom att det är så kallat ökenklimat. På vintern ligger temperaturen mellan 10 och 25 grader och på sommarhalvåret kan det bli så varmt som 40 grader. Så de absolut bästa årstiderna att åka hit är antagligen under hösten och våren. Då är det som mest behagligt och man kan ligga på stranden och promenera i staden utan att svettas ihjäl eller frysa.

Bad och utflykter

Här är det verkligen ett semesterparadis, alla kan trivas det spelar ingen roll om du åker hit själv, med vänner eller med familj och barn. Här finns allt man vill ha under en härlig semester oavsett önskemål. Utöver fantastiskt bad, sevärdheter etc. hittar du även restauranger med mat från hela världen. Inte ens den kräsnaste i familjen behöver gå hungrig.

Eilat är även den perfekta utgångspunkten för en hel del olika utflykter. Du kan åka på kamelsafari, simma med delfiner och till och med åka på en dagstur till Egypten och titta på pyramider. Ta en tvådagars tur till Jerusalem om du vill eller varför inte Döda havet eller staden Petra i Jordanien. Dessutom är shoppingen här fantastisk, staden är nämligen en skattefri zon.Booking.com